Președinția: Consultările cu Partidul Șor și cu PSRM vor avea loc luni
Full Article 2 minutes read

Președinția: Consultările cu Partidul Șor și cu PSRM vor avea loc luni

Președinta Maia Sandu va continua luni, 29 martie, consultările cu grupurile și fracțiunile parlamentare. Anunțul a fost făcut în contextul în care doar patru partide politice au venit la consultări din 26 martie. Este vorba despre Pro Moldova, Partidul Democrat din Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate.

Astfel, pe 29 martie, la ora 13:00, Maia Sandu va avea consultări cu reprezentanții Partidului Șor, iar la 13:30 cu reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizolvării parlamentului. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

Precizăm că la începutul ședinței parlamentului din 26 martie, fracțiunea Partidului Socialiștilor și cea a Partidului „ȘOR” au cerut președintei țării Maia Sandu să amâne consultările din cauza că deputații trebuie să participe la ședința parlamentului. Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a propus ca șefa statului să vină în parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: