Președinția organizează duminică un eveniment pentru a sărbători decizia UE. Maia Sandu: Să ne bucurăm împreună de un pas istoric
Full Article 2 minutes read

Președinția organizează duminică un eveniment pentru a sărbători decizia UE. Maia Sandu: Să ne bucurăm împreună de un pas istoric

Președinta Republicii Moldova invită cetățenii la sărbătoarea „Moldova Europeană”, după decizia istorică a Consiliului European, care a dat undă verde, pe 14 decembrie, negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc duminică, 17 decembrie, cu începere de la ora 14:00, în curtea Președinției.

„Dragi cetățeni, vă invit să sărbătorim Moldova Europeană. Să ne bucurăm împreună de un pas istoric pentru destinul țării noastre. (…) Îndemn toate instituțiile, toți partenerii noștri, toți antreprenorii din Moldova să vorbească despre integrarea europeană, să promoveze parcursul nostru european și să transformăm întreaga Moldovă într-un stat european. Vă aștept duminică, pe 17 decembrie, la ora 14:00, în curtea Președinției, să ne bucurăm împreună”, a anunțat Maia Sandu.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: