Președinții României, Ucrainei și Poloniei se vor afla la Chișinău de Ziua Independenței Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Președinții României, Ucrainei și Poloniei se vor afla la Chișinău de Ziua Independenței Republicii Moldova

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy și președintele Poloniei Andrzej Duda vor participa la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul celor trei decenii de Independență a Republicii Moldova. Informația a fost confirmată, pe 25 august, de administrația prezidențială.

Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în această săptămână. Liderul polon va ateriza la Chișinău joi, 26 august, urmând să aibă întrevederi cu Președintele Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt. A doua zi, pe 27 august, Președintele Andrzej Duda va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Tot pe 27 august, la Chișinău se vor afla Președintele României, Klaus Werner Iohannis, și Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

Cei trei șefi de stat, alături de Președintele Maia Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul celor trei decenii de Independență a Republicii Moldova.

Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți. La final, se vor face declarații de presă.

***

Amintim că președintele României Klaus Iohannis a întreprins o vizită la Chișinău și pe 29 decembrie 2020. A fost prima vizită a unui lider de stat în Republica Moldova, de la învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte a țării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: