„Presiune și șantaj”. Prima reacție a Tatianei Cociu după perchezițiile CNA la primăria Orheiului
Full Article 2 minutes read

„Presiune și șantaj”. Prima reacție a Tatianei Cociu după perchezițiile CNA la primăria Orheiului

„Presiune și șantaj”, astfel a calificat primarul Orheiului, Tatiana Cociu, într-o reacție, după perchezițiile efectuate de CNA. „Pe mine, în general, nu mă acuză de nimic. Procurorii și CNA au efectuat percheziții. În birou, pe calculatorul de serviciu, nu au găsit nimic. Știm că este o înscenare a Maiei Sandu și PAS, pentru că se apropie alegerile și ei se tem de Blocul „Victoria”, în special de municipalitatea Orheiului, care va spune „NU” referendumului. De aceea, au recurs la presiuni politice și șantaj”, a declarat Cociu pentru Canal 5.

Urmare a perchezițiilor de la Primăria mun. Orhei, patru persoane au fost reținute. În total 18 persoane urmează a fi recunoscute bănuite într-un dosar de corupție. Cei vizați ar fi primit sistematic bani de la diferite persoane printre care persoane publice, cu funcție de demnitate publică, precum și de la membrii unui grup criminal organizat. Totodată ar fi primit remunerații pentru a susține formațiuni și persoane politice, pentru a participa în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice. Informația a fost comunicată de Centrul Național Anticorupție. CNA nu a comunicat numele persoanelor reținute. Politicianul fugar Ilan Șor a scris pe o rețea de socializare că printre cei reținuți este primarul de Orhei Tatiana Cociu.

CNA a anunțat, pe 11 octombrie, că 18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul orașului Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați.

Perchezițiile au fost efectuate pe 11 octombrie, de către CNA și procurori, într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: