„Presiunea publică a făcut minuni”. Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile
Full Article 2 minutes read

„Presiunea publică a făcut minuni”. Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Liderul „Democrația acasă” Vasile Costiuc a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Potrivit acestuia, „presiunea publică a făcut minuni”. Costiuc spune că a semnat mai multe acte, prin care își exprimă acordul privind confidențialitatea dosarului. Totodată, el a declarat că justiția este în continuare „controlată de cei fugiți din țară”. 

„Cu regret multe lucruri se întâmplă, iar cei care guvernează țara asta, habar nu au. Eu îi recomand lui Sergiu Litvinenco și să vină la Judecătoria Ciocana să vadă cum se împart aleatoriu dosarele. Să vadă cum la un judecător poate să nimerească de 10 ori același dosar și lui Stamate să se dea jos din Porsche și să meargă prin instanțe și să vadă ce se întâmplă în justiția asta controlată. Cei care au fugit de acasă controlează în continuare justiția. Ei au nevoie, după majorările de prețuri, de destabilizări sociale în comunitatea noastră. Doar destabilizarea pe care o pot organiza, îi poate face să revină din nou la Chișinău. Aveau planificări să scoată lumea în stradă, dar nu-i crede nimeni și aveau nevoie de un țap ispășitor. Am primit propuneri ca prin live să chem lumea la protest”, a declarat Costiuc, la ieșirea din sediul Judecătoriei Ciocana.

Prin aceste acțiuni s-ar dori demiterea actualului Guvern, a mai spus liderul Partidului „Democrația acasă”.

„Ei vor prin proteste să ceară demisia Guvernului, la învestirea unui nou Guvern să creeze disensiuni în cadrul PAS, să scoată vreo 23-25 de deputați și să renegocieze un alt guvern. Mi-au propus și funcția de ministru, numai să mă implic în destabilizare”, a relatat Costiuc.

Înainte de pronunțarea deciziei, acesta a mai menționat că dosarul este unul „politic”, iar fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morar ar sta în spatele reținerii sale.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu.

Procurorii anticorupție urmează să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate  în privința tuturor persoanelor vizate în acest dosar penal.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: