Pretura Centru explică izolarea termică a subteranei: s-au făcut economii, iar lucrările sunt mai rezistente
Full Article 2 minutes read

Pretura Centru explică izolarea termică a subteranei: s-au făcut economii, iar lucrările sunt mai rezistente

Pretura sectorului Centru a organizat astăzi o conferință de presă pentru a oferi mai multe detalii cu privire la alegere tehnologiilor de reparare a subteranei.

Verificatorul de proiect, Sergiu Borozan a spus că plăcile de polistiren „joaca rolul de umplutură, înlocuiește tencuiala”.

„Pereții sunt într-o sare deplorabilă și folosim aceasta pentru a-i îndrepta”, a menționat Borozan, precizând că polistirenul îndeplinește mai multe funcții.

El a declarat că plăcile sunt folosite la protejarea gresiei ceramice și „pentru a economisi bani pentru un strat de tencuială”.

„Materialul respectiv a fost folosit doar pentru înlocuirea tencuielii care trebuia să fie groasă. Din motivul acesta, am mers pe calea economiei”, a spus el.

Întrebat care este diferența de preț, Borozan a răspuns: „Dacă mergeam pe calea tradițională și executam tencuiala respectivă avea să fie un preț, acum este cu 30 la sută mai ieftină lucrarea”.

El a mai declarat că dacă autoritățile nu mergeau pe soluția respectivă aveau să facă reparație peste 4-5 ani. „Dacă mergem pe această cale, această perioadă este de 10 ani”, a menționat el.

„Pe rețelele de socializare a început scandalul respectiv. Mi se pare că nu este o știre foarte importantă. Sunt niște metode tehnice de a îndeplini lucrările de construcție”, a conchis Borozan cu referire la comentariile și părerile expuse pe online privind modalitatea de reabilitare a subteranei din centrul capitalei.

Amintim că printre cei care au criticat a fost si vicepremierul Andrei Spînu, care a scris că „Ion (n.red primarul Ion Ceban) a decis să investească în eficiența energetică a Chișinăului”.

Menționăm că subterana care a stârnit mai multe comentarii pe rețelele socializare este cea de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ciuflea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: