Prima platformă de prelucrare a deșeurilor vegetale din municipiul Chișinău, pusă în funcțiune
Full Article 1 minutes read

Prima platformă de prelucrare a deșeurilor vegetale din municipiul Chișinău, pusă în funcțiune

Prima platformă autorizată de prelucrare a deșeurilor vegetale a fost pusă în funcțiune, informează Primăria municipiului Chișinău, într-un comunicat publicat astăzi, 29 noiembrie. 

Poligonul are o suprafață de 0,65 ha și este amplasat în sectorul Botanica, pe teritoriul stației de epurare a apelor reziduale. Aici vor fi depozitate frunzele uscate, iarba cosită în sezonul de vegetație, precum și rumegușul obținut în rezultatul îngrijirii arborilor și arbuștilor, se notează în comunicat. Ulterior, toate aceste deșeuri vor fi prelucrate pentru obținerea unui compost organic.

Procesul tehnologic de obținere a masei organice constă în amestecul deșeurilor vegetale cu nămolul deshidratat, obținut după prelucrarea apelor uzate. Astfel, după fermentare se obțin îngrășăminte organice, care vor fi utilizate la amenajarea rondurilor de flori, precum și la plantarea arborilor din parcuri și scuaruri.

Menționăm că platforma de deșeuri vegetale a fost creată în baza unui proiect pilot, realizat de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în comun cu S.A. „Apă Canal – Chișinău”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: