Prima reacție PAS după ce Vlah și-a creat partid: „Platforma Kremlin o să încerce să se jure că sunt europeni”
Full Article 3 minutes read

Prima reacție PAS după ce Vlah și-a creat partid: „Platforma Kremlin o să încerce să se jure că sunt europeni”

Deputatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a venit cu o reacție, după ce ex-bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a lansat Asociația Obștească „Platforma Moldova”. Oficialul a sugerat că, contrar denumirii care i-a fost dată, „Platforma Moldova” va promova interesele regimului din Federația Rusă în țara noastră.

Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin, oricum alege să o numească Irina Vlah. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei”, a scris Radu Marian pe canalul său de Telegram.

Parlamentarul a enumerat și o listă de fapte din trecutul Irinei Vlah, care ar indica asupra faptului că a reprezentat interesele Kremlinului de-a lungul carierei politice. Printre altele, deputatul a enumerat trecutul în partidele pro-ruse PCRM și PSRM, întrevederile cu dictatorul Vladimir Putin și alți oficiali ai Kremlinului, precum și faptul că nu condamnă invazia rusă din Ucraina.

Platforma Kremlin o să încerce acum să ne convingă cât de tare se căiește și să se jure că sunt europeni. Așa au primit indicație de la Moscova”, a adăugat Radu Marian.

Amintim că, pe 16 noiembrie, Irina Vlah a anunțat că a lansat asociația obștească „Platforma Moldova”. Aceasta a precizat că scopul asociației este să „readucă încrederea și speranța oamenilor” în guvernare, care ar fi fost pierdută de actuala conducere a țării. În context, Vlah a făcut apel la partidele de opoziție, precizând că doctrina pe care o promovează nu are importanță, să facă „front comun” cu „Platorma Moldova”. Detalii – AICI.

***

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, ea nu a putut candida pentru al treilea mandat. Mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei a expirat pe 19 iulie 2023. În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan.

Vlah, aflată la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia, a anunțat în iulie 2023 despre lansarea unui proiect politic. Ea declara că mai multe detalii va oferi în toamnă.

Tot în vara anului 2023, Vlah a participat la Congresul extraordinar al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu. La eveniment a fost prezent și fostul premier Chiril Gaburici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: