Irina Vlah rămâne în politica moldovenească. A anunțat lansarea unui nou proiect
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah rămâne în politica moldovenească. A anunțat lansarea unui nou proiect

Irina Vlah, aflată la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia, a anunțat despre lansarea unui proiect politic. Mai multe detalii, potrivit lui Vlah, vor fi în toamnă. 

„Eu lansez un proiect nou politic, dar detalii despre acest proiect voi prezenta în toamnă. Putem să vorbim despre aceasta în luna septembrie”, a declarat Vlah la emisiunea „Moldova LIVE” de la Exclusiv.

Întrebată dacă va fi un proiect „pro-european, centrist, de stânga, dreapta”, Vlah a declarat: „Eu nu vreau să intru în detalii. (…) Puțină răbdare și continuăm în politica moldovenească”.

În același timp, actualul bașcan nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă proiectul politic va fi unul nou sau pe baza altui partid.

Cu privire la participarea sa pe 11 iunie la congresul PDCM, condus de Ion Chicu, Vlah a menționat: „Noi avem relații bune cu domnul prim-ministru Chicu. (…) Da, am participat la aceste congres pentru că am primit invitație din partea domnului Chicu. Am citit diferite opinii, că eu voi fi membru a acestui partid, cineva a spus că eu voi fi în conducere. Am auzit multe opinii, dar vreau să vă spun că nu voi fi membru a acestui partid, dar sunt sigură că toate partidele trebuie să fie împreună împotriva la această guvernare. (…) Dacă noi ne unim, toate partidele din opoziție, împreună putem să mergem în calea Uniunii Europene pentru că acesta este viitorul nostru”.

***

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, Vlah nu poate candida pentru al treilea mandat.

În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către partidul lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atât de Șor, cât și de Guțul.

Inaugurarea noului bașcan va avea loc pe 19 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: