Prima replică a lui Stoianoglo, după reținere: „Răzbunare din partea președintelui țării” UPDATE
Full Article 2 minutes read

Prima replică a lui Stoianoglo, după reținere: „Răzbunare din partea președintelui țării” UPDATE

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost dus acasă de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, unde ar urma să se desfășoare noi percheziții. Întrebat de jurnaliștii de la TV8 cum comentează reținerea sa, Stoianoglo a declarat că este vorba despre o răzbunare din partea președintelui țării.

La scurt timp după reținere, Stoianoglo a fost dus de ofițerii SIS acasă, unde vor continua perchezițiile. Anterior, angajații SIS au percheziționat biroul procurorului general suspendat.

„Este o răzbunare din partea președintelui țării”, a comentat acesta reținerea sa.

UPDATE (6 octombrie) Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Președinției Sorina Ștefârță a menționat că administrația prezidențială nu comentează acuzațiile.

***

Șeful suspendat al Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara de 5 octombrie pentru 72 de ore. Se întâmplă la câteva ore după demararea unei anchete penale pe numele său și suspendarea sa din funcția de procuror general. Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu. El a fost scos din clădirea Procuraturii Generale de angajații SIS.

Procurorul Victor Furtună a negat informația privind reținerea soției lui Stoianoglo. Acesta a precizat că au fost efectuate percheziții în biroul de serviciu al șefului suspendat al PG: „Au fost comansate patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații în fața unor organe competente”.

Alexandr Stoianoglo va fi deținut în izolatorul de poliție situat în str. Tighina 6.

La scurt timp după ce ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat despre suspendarea din funcția de procuror general și pornirea unei anchete penale pe numele său, Alexandr Stoianoglo a transmis printr-un comunicat de presă că va susțineo conferință. Cu câteva minute înainte ca acesta să înceapă, în clădire a intrat un grup de angajați ai SIS cu cagule.

Consiliul Superior al Procurorilor urmează să se întrunească miercuri în ședință extraordinară, pentru a numi o nouă conducere a Procuraturii Generale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: