Prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republicii Moldova. Când va intra în vigoare inițiativa
Full Article 1 minutes read

Prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republicii Moldova. Când va intra în vigoare inițiativa

Republica Moldova va fi gata de la 1 ianuarie 2020 sa primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic. Asta, după ce a fost reconstruită conducta magistrală ȘDKRI, așa încât să fie asigurate condițiile de recepționare a gazelor naturale în regim revers prin stația de măsurare gaze SMG Căușeni. Informația a fost publicată astăzi, 12 decembrie, de SA „Moldovagaz”. 

Potrivit comunicatului, aceasta este prima alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor Republici Moldova, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport a Ucrainei. Prin intermediul acesteia, vor fi asigurați cu gaze naturale circa 700 de mii de consumatori din țară.

Reversul gazelor naturale va fi asigurat de Turcia, Bulgaria, Romania, Ucraina și Republica Moldova. Lucrările de reconstrucție se vor încheia la 20 decembrie. Acestea au costat circa zece milioane de lei.

Costurile lucrărilor efectuate la SMG Căușeni nu vor influența creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, dă asigurări SA „Moldovagaz”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: