Primăria Chișinău: Peste 96% din cadrele didactice s-au vaccinat anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău: Peste 96% din cadrele didactice s-au vaccinat anti-Covid

Peste 96% din cadrele didactice din municipiul Chișinău au fost vaccinate împotriva virusului COVID-19. Informațiile au fost prezentate, în data de 6 decembrie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău. Totodată, autoritățile anunță că au fost repartizate în instituțiile de învățământ teste pentru profesorii care nu au primit încă o doză de vaccin. 

Primarul Ion Ceban a declarat că sunt disponibile 31 de mii de teste atât pentru cadrele didactice, cât și pentru personalul auxiliar. „În pofida faptului că peste 96 la sută din pedagogii din municipiul Chișinău sunt vaccinați deja cu ambele doze”, a precizat edilul.

„Dar cu COVID te poți infecta și fiind vaccinat. Așa că disponibilitatea acestor teste trebuie să existe pentru toată lumea”, a adăugat Ceban.

La rândul său, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a anunțat că au fost repartizate teste pentru următoarele 3 luni. „Ținând cont că, pe parcurs, mai vin persoane care se vaccinează. După următoarele trei luni, vom repartiza o nouă partidă de teste pentru cei care nu s-au vaccinat”, a declarat Pavaloi.

Cu referire la situația COVOD-19 în instituțiile de învățământ din Chișinău, șeful adjunct al Direcției a anunțat că, în săptămâna anterioară, au fost înregistrate 36 de cazuri noi în rândul elevilor. Astfel, au fost plasați în autoizolare 1434 de elevi, inclusiv 8 persoane din rândul cadrelor didactice.

În prezent, 34 cadre didactice sunt confirmate pozitiv.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: