Primăria Chișinău, reacție cu privire la clădirea recent demolată din centrul capitalei 
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău, reacție cu privire la clădirea recent demolată din centrul capitalei 

Primăria Chișinău a venit cu precizări referitor la clădirea demolată de la intersecția străzilor Vasile Alecsandri și 31 August, pe care era imaginea unui cuplu de bătrâni la geam. Se menționează că lucrările au loc în baza unei autorizații, iar documentația de proiect a fost avizată inclusiv de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

Autoritățile municipale precizează că lucrările se desfășoară în baza autorizației de construire a unui imobilul privat cu extindere prin supraetajare cu un nivel.

Construcția, potrivit reprezentanților Primăriei, este amplasată într-o zonă protejată de importanţă naţională, însă nu este înscrisă ca monument de importanţă naţională sau locală.

La fel, Primăria menționează că documentația de proiect a fost avizată inclusiv de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Autoritățile mai spun că potrivit documentației de proiect, lucrările vor fi desfășurate în hotarele juridice ale terenului str. Vasile Alecsandri, 103, fiind admisă utilizarea temporară a unei suprafețe de teren proprietate municipală, cu suprafața de 130 m.p.

În prezent, mai comunică Primăria, șantierul este îngrădit cu gard temporar conform proiectului, circulațiile auto și pietonale sunt asigurate și securizate.

Cei de la Primărie mai spun că de regulă, lucrările de reconstrucție reprezintă un complex de activități, care prevăd demontări ale structurii constructive a clădirilor sau după caz, desființări parțiale.

„Pe cazul examinat nu au fost solicitări pentru obținerea autorizației de desființare. Mai mult, la momentul inițierii lucrărilor nu au fost înregistrate plângeri de la proprietarii învecinați sau adiacenți”, comunică Primăria.

Amintim că recent, mai mulți internauți au sesizat despre lipsa construcției, printre care și parlamentarul Dumitru Alaiba. „Primarul Ivan Ceban a distrus acest colț al Chișinăului de odineaori câteva zile în urmă. Nu cu mâna proprie, desigur. Dar fără “mâna” lui asta nu ar fi posibil”, a menționat Alaiba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: