Primăria îndeamnă chișinăuienii să dea dovadă de înțelegere în contextul închiderii școlilor și grădinițelor
Full Article 2 minutes read

Primăria îndeamnă chișinăuienii să dea dovadă de înțelegere în contextul închiderii școlilor și grădinițelor

Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să dea dovadă de înțelegere în contextul deciziei guvernului de a întrerupe procesul educațional în școli și grădinițe, începând cu miercuri, 11 martie. 

Astfel, părinții care educă copii minori sunt îndemnați să-și lase micuții în grija persoanelor de încredere atunci când merg la muncă. De asemenea, municipalitatea face apel către angajatori, să dea dovadă de înțelegere față de acei părinți care nu au unde să-și lase copiii în timpul orelor de muncă.

Menționăm că încă două cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă din 10 martie. Este vorba despre două persoane revenite recent din Italia – un bărbat și o femeie. În context, guvernul a decis să închidă toate școlile și grădinițele din țară.

„Este o măsură condiționată de situația curentă, temporară, pentru săptămâna curentă și cea viitoare”, a declarat Dumbrăveanu.

În cazul studenților, fiecare instituție educațională a luat măsuri suplimentare de igienizare și dezinfectare a sălilor de curs.

„Pe parcurs, am putea examina și închiderea universităților”, a mai precizat ministrul Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: