Primarul Budapestei, în contradicție cu premierul Victor Orban, pe tema războiului: „Guvernul ungar nu înseamnă Ungaria”
Full Article 2 minutes read

Primarul Budapestei, în contradicție cu premierul Victor Orban, pe tema războiului: „Guvernul ungar nu înseamnă Ungaria”

Primarul Budapestei Gergely Karacsony, a vizitat orașul Bucea, la invitația omologului său ucrainean, Vitali Kliciko. Edilul a declarat că maghiarii susțin poporul ucrainean în lupta lor pentru libertate, indiferent de politica promovată de guvernul ungar. 

În cadrul vizitei au participat și primarii de Bratislava, Praga și Varșovia. 

Am transmis mesajul a milioane de maghiari la întâlnirea noastră cu primarul Vitali Kliciko: Ungaria nu este echivalent cu guvernul său. Dacă cineva și-a pierdut busola morală și nu poate vedea diferența dintre o victimă și un agresor, dacă cineva a uitat ce au trăit maghiarii în secolul XX – îl sfătuiesc să vină aici, la Bucea și la Kiev, și să privească în ochii supraviețuitorilor. Acesta nu este un război între Ucraina și Rusia, ci un război între bine și rău. Și numai binele poate învinge”, a spus Karacsony.

Edilul de la Budapesta a apreciat că „pacea nu este posibilă decât dacă eforturile poporului ucrainean sunt încununate de succes, dacă se restabileşte suveranitatea teritorială a Ucrainei, iar soldaţii ruşi pleacă de pe teritoriul ucrainean”.

Primarul Budapestei, în contradicție cu premierul Victor Orban, pe tema războiului: „Guvernul ungar nu înseamnă Ungaria”

UNIAN

Conform municipalităţii de la Budapesta, Karacsony a participat la dialogul oficial dintre primarii capitalelor ţărilor din Grupul de la Visegrad (V4), înalţi oficiali ucraineni şi diplomaţi din Uniunea Europeană. Temele discutate au fost în primul rând ajutoarele umanitare şi pentru infrastructura Kievului din partea oraşelor Budapesta, Bratislava, Praga şi Varşovia.

Vitali Kliciko le-a declarat omologilor săi că Kievul nu va putea supravieţui iernii fără asistenţă şi le-a mulţumit pentru ajutoarele trimise. 

Amintim că Ungaria nu s-a alăturat sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite împotriva Rusiei, pentru invadarea țării vecine. Premierul ungar Victor Orban a declarat în repetate rânduri că, în opinia sa, aceste măsuri afectează mai mult Europa decât Rusia. De asemenea, el nu a susținut nici introducerea plafonului de preț pentru petrolul rusesc. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: