Primarul de Călărași Ion Olari, care a fost exclus din PAS, riscă să rămână fără averea nejustificată în sumă de peste 1,5 mln lei
Full Article 2 minutes read

Primarul de Călărași Ion Olari, care a fost exclus din PAS, riscă să rămână fără averea nejustificată în sumă de peste 1,5 mln lei

Primarul orașului Călărași Ion Olari, care a fost exclus din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), după ce a fost reținut, fiind bănuit de corupție, riscă să rămână fără 1 504 093 lei. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit pentru perioada 2019-2021, o diferență substanțială între avere, venituri și cheltuieli.

Actul de constatare se va transmite instanței de judecată în vederea aplicării măsurilor de asigurare necesare și dispunerii încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau confiscării acesteia.

Actul de constatare nu este definitiv și este pasibil contestării în ordinea stabilită de legislație.

După rămânerea definitivă a actului de constatare ANI va sesiza autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de primar. De asemenea, aceasta va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

***

Amintim că, pe 31 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat percheziții la Călărași. Aceștia au desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul mai multor cauze, pornite pe fapte de corupție.

Ulterior, pe 2 februarie, Procuratura Anticorupție a anunțat că președintele raionului Călărași Ștefan Bolea și un șef de direcție a Consiliului raional au primit 30 de zile arest preventiv. Totodată, primarului de Călărași Ion Olari i-a fost aplicată măsura preventivă – 20 de zile arest preventiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: