Facebook/IvCeban

Primarul Ion Ceban, în autoizolare la domiciliu: „Covidul a venit și la noi”

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat, în data de 4 ianuarie, că se află în regim de autoizolare în legătură cu virusul COVID-19. Potrivit edilului infecția a fost depistată la familia lui, pe când testul primarului „a arătat negativ”.

„În aceste zile am grijă de familie. Covidul a venit și la noi. Ieri, testul meu a arătat negativ, dar stau și eu în izolare”, a scris Ceban, pe Facebook.

Edilul a mai precizat că în următoarele zile va munci de la distanță.

***

În data de 3 ianuarie, primarul Ion Ceban a îndemnat responsabilii din domeniul medical să evalueze capacitățile de spitalizare din capitală, pentru a fi pregătite în contextul previziunilor Organizației Mondiale a Sănătății privind posibila creștere a numărului de îmbolnăviri prin infecția cu noua tulpină de COVID-19, „Omicron”.

De menționat că, în cadrul instituțiilor spitalicești din capitală, sunt internați 254 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, din care, 18 în stare extrem de gravă, 107 în stare gravă, 123 – în stare medie și 6 persoane în stare ușoară. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS).

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de peste 43% din numărul populaţiei, iar una din prioritățile municipalității este de a atinge nivelul de cel puțin 70 la sută.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: