Primarul Ion Ceban, supărat pe „apărătorii de mediu”, după ce mai mulți copaci au căzut din cauza vântului (FOTO)
Full Article 1 minutes read

Primarul Ion Ceban, supărat pe „apărătorii de mediu”, după ce mai mulți copaci au căzut din cauza vântului (FOTO)

Primarul capitalei Ion Ceban a criticat activiștii de mediu. Într-un mesaj publicat în dimineața de 7 august pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că mai mulți copaci au fost doborâți din cauza vântului puternic din ultimele zile. Ceban a argumentat că „apărătorii de mediu” au criticat anterior Primăria atunci când a dispus curățarea sau tăierea unor arbori.

„Unde sunt acei apărători ai mediului care acuză primăria Chișinău când curăță arborii sau îi taie? Acești copaci au căzut într-o singură zi! Deși de fiecare dată s-a explicat că intervenția de defrișare sau curățare a arborilor este necesară și măsurile sunt luate având toate documentele eliberate de instituțiile abilitate. Unii copaci sunt bătrâni, iar schimbarea acestora este necesară”, a scris Ceban.

Edilul a amintit că, pe parcursul anului trecut, primăria Chișinău a plantat circa 70 de mii de arbori, iar practica ar urma să fie reluată și în 2021.

Amintim că, din cauza ploilor torențiale și a rafalelor puternice de vânt din ultimele zile, s-au produs inundații și au fost doborâți mai mulți copaci, inclusiv în capitală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: