Primarul satului Dubna, raionul Soroca, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viață. Edilul era internat încă din luna mai. Vineri, 10 iulie, din cauza complicațiilor infecției, bărbatul a decedat, anunță Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Colegii din Congresul Autorităților Locale din Moldova spun că Valeriu Pruteanu s-a aflat o perioadă îndelungată în secția reanimare, infecția afectându-i întreg organismul. În urma complicațiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viață. Pe 7 iulie, Valeriu Pruteanu a împlinit 68 de ani.

A activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut, a reușit să ilumineze jumătate din străzile localității şi a lansat lucrările la construcția apeductului.

„A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar și cu simțul dreptății, era gata oricând să ofere un sfat sau să-și încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soția, cei trei copii, patru nepoți și toți cei care l-au cunoscut”, se arată într-un necrolog transmis de CALM.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au fost confirmate  aproape 19 mii cazuri de infecție. 635 de oameni au murit. 373 de pacienți sunt în stare gravă. În raionul Soroca au fost înregistrate 637 de îmbolnăviri cu COVID-19. 18 oameni au murit, iar 515 s-au însănătoșit. În prezent, 968 de persoane se află sub supraveghere medicală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: