medium.com

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viață. Edilul era internat încă din luna mai. Vineri, 10 iulie, din cauza complicațiilor infecției, bărbatul a decedat, anunță Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Colegii din Congresul Autorităților Locale din Moldova spun că Valeriu Pruteanu s-a aflat o perioadă îndelungată în secția reanimare, infecția afectându-i întreg organismul. În urma complicațiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viață. Pe 7 iulie, Valeriu Pruteanu a împlinit 68 de ani.

A activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut, a reușit să ilumineze jumătate din străzile localității şi a lansat lucrările la construcția apeductului.

„A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar și cu simțul dreptății, era gata oricând să ofere un sfat sau să-și încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soția, cei trei copii, patru nepoți și toți cei care l-au cunoscut”, se arată într-un necrolog transmis de CALM.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au fost confirmate  aproape 19 mii cazuri de infecție. 635 de oameni au murit. 373 de pacienți sunt în stare gravă. În raionul Soroca au fost înregistrate 637 de îmbolnăviri cu COVID-19. 18 oameni au murit, iar 515 s-au însănătoșit. În prezent, 968 de persoane se află sub supraveghere medicală.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: