Primele cinci autobuze din cele 100 achiziționate de municipalitate au ajuns la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Primele cinci autobuze din cele 100 achiziționate de municipalitate au ajuns la Chișinău

Primele cinci autobuze noi de model ISUZU, din lotul de 100 de unități achiziționate recent de municipalitate au ajuns în capitală, în seara zilei de 28 iulie, informează Primăria Chișinău.

Autobuzele sunt fabricate în anul 2021 și au o capacitate de 107 locuri, dintre care 27 de locuri pe scaune. Unitățile sunt dotate cu sistem de aer condiționat și au o podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului.

Costul achiziției este de circa 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Conform contractului, pe parcursul lunii august urmează să fie livrate alte 28 de unități, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului 2021.

Totodată, până la sfârșitul săptămânii curente vor fi livrate și 10 autobuze VDL din Olanda, din lotul celor 58 de unități rulate, achiziționate de municipalitate.

Până în prezent, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs de model VOLVO și MAN, din Norvegia. Primele patru dintre acestea au fost deja distribuite pe rute în suburbii.

Toate unitățile de transport vor trece testarea tehnică, apoi vor fi repartizate pe rutele municipale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: