Primele două curse charter pentru refugiați vor fi spre Istanbul și Frankfurt. Air Moldova va opera zborurile 
Full Article 2 minutes read

Primele două curse charter pentru refugiați vor fi spre Istanbul și Frankfurt. Air Moldova va opera zborurile 

Compania aeriană Air Moldova a fost desemnată pentru efectuarea primelor două curse aeriene neregulate: Chișinău – Istanbul și Chișinău – Frankfurt. Aceasta va opera cursele charter în perioada 9-11 martie.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile (AAC) a Republicii Moldova, cursele aeriene sunt comerciale, iar costurile sunt acoperite de solicitanți.

Astfel, pentru cursa Chișinău – Istanbul (180 pax), preț per pasager va fi 129 EUR, iar pentru Chișinău – Frankfurt (180 pax), prețul per pasager va constitui 178 EUR. În preț este inclus transportul unui bagaj de cală de 23kg/pasager.

În scopul comercializării biletelor, operatorul aerian va contacta lista persoanelor înregistrată la adresa www.caa.md/repatriere pentru destinațiile date. De asemenea, informațiile ce țin de programul de zbor, dată și ora, vor fi accesibile pe pagina oficială a companiei aeriene.

***

De menționat că ieri, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat un concurs pentru solicitarea ofertelor de operare a curselor.

Cu privire la organizarea curselor aeriene neregulate pentru refugiați, Autoritatea a anunțat anterior că cei care vor alege să migreze spre o altă țară trebuie să completeze un formular online sau să sune la numărul de telefon oferit de AAC.

Refugiații care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, dar care intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md/repatriere). De asemenea, înregistrarea solicitanților poate fi făcută prin telefon, la numerele: 022 823 500 și 022 823 587, telefoanele vor disponibile începând de astăzi, 7 martie, între orele 08:00 – 18:00.

Solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date, care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare. La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara concursul de selectare a companiei aeriene care va executa zborul de evacuare, conform Regulamentului aprobat.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: