Primul caz suspect de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii a fost înregistrat în Moldova
Full Article 2 minutes read

Primul caz suspect de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii a fost înregistrat în Moldova

Ministerul Sănătății anunță despre întregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii. Reprezentanții instituției nu au precizat vârsta copilului și localitatea din care este originar.

UPDATE (12:30) Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu a precizat că minorul are vârsta preșcolară.

Copilul a fost internat pe 7 mai în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute. Pe parcursul spitalizării, au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului.

Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută. În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă.

Investigațiile, în conformitate cu recomandările Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt în desfășurare pentru a fi determinată cauza simptomelor.

Conform datelor OMS, până la 10 mai, 348 de cazuri probabile de hepatită acută severă de etiologie necunoscută au fost raportate în 21 de țări. Informațiile epidemiologice și clinice cu privire la evenimentul de sănătate publică rămân a fi limitate.

Până în prezent nu a fost indentificat niciun agent cauzal. În continuare se colectează date suplimentare și se efectuează diverse studii. În următoarele săptămâni se așteaptă să existe mai multe dovezi pentru a putea fi determinată etiologia și, în baza acesteia, să fie emise recomandări pentru a stabili acțiunile necesare de prevenire și control.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: