Principalul suspect în cazul „Ana-Maria” nu va fi testat la poligraf. Procuratura a respins solicitarea
Full Article 2 minutes read

Principalul suspect în cazul „Ana-Maria” nu va fi testat la poligraf. Procuratura a respins solicitarea

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, Ana-Maria Guja, nu va trece poligraful. Solicitarea privind testarea la poligraf, înaintată de avocatul bărbatului, a fost respinsă de procuror. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru. 

La data de 18.04.2024 apărătorul a solicitat testarea la poligraf. La 23.04.2024 solicitarea fiind respinsă de procuror prin ordonanță”, a declarat Violina Moraru pentru NM.

Totodată, reprezentanta PG a precizat că bănuitul a fost pus oficial sub învinuire pentru omorul unei femei însărcinate.

La 25 aprilie 2024, urmare a conexării cauzelor penale, învinuitului i-a fost înaintată o nouă acuzare, conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de răpire și omorul unei femei gravide. Învinuitul a refuzat să se expună asupra învinuirii și să facă declarații pe caz”, a menționat Violina Moraru.

***

Amintim că cazul Anei-Maria a șocat opinia publică. Tânăra însărcinată a fost găsită moartă la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei. Ea ar fi murit din cauza unei traume cranio-cerebrale. Presa a scris cu referire la surse din Centrul de Medicină Legală că tânăra însărcinată a fost supusă mai multor torturi, inclusiv viol.

Principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, un fost polițist și angajat al sistemului penitenciar, în vârstă de 45 de ani, pledează nevinovat. Anterior, avocatul lui Cotorobai a declarat pentru presă că a solicitat testarea clientului său la poligraf.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: