Principalul suspect în cazul Ana-Maria cere să treacă poligraful. Avocat: „Se simte rău, este bolnav”
Full Article 5 minutes read

Principalul suspect în cazul Ana-Maria cere să treacă poligraful. Avocat: „Se simte rău, este bolnav”

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, Ana-Maria, pledează nevinovat și cere testarea la poligraf. Declarația a fost făcută de avocatul suspectului pentru jurnaliștii Life Moldova. Apărătorul declară că clientul său „se simte rău” în izolator, acesta fiind bolnav și la evidența medicului.

„Înțeleg că toți au sperat că fetița este în viață. Și eu am sperat. Nici la moment nu-mi vine a crede că au găsit-o moartă. El spune că nu a comis infracțiunea. Noi am solicitat să fie efectuat poligraful. El a spus că este de acord să treacă poligraful, dacă oamenii cred că el a comis infracțiunea. El este de acord și azi să îl treacă”, a declarat avocatul principalului suspect.

Apărătorul spune că clientul său „a insistat” și a dat declarații pentru oamenii legii. Acesta a refuzat să spună ce anume a declarat clientul său, făcând trimitere la secretul anchetei. Avocatul lui Gheorghe Cotorobai a criticat oamenii legii pentru scurgerile de informații din dosar și a menționat că va depune plângere la Procuratura Generală.

„Eu sunt avocatul pe caz, nu am văzut imaginile de pe camerele de supraveghere – presa da. Eu nu am primit și nu am văzut expertiza medico-legală, presa scrie despre ea. Noi am inițiat ca să aducem la cunoștință Procuraturii să se implice. Cum putea presa să afle detalii din anchetă? De ce procurorul nu a reacționat, etc. Când se divulgă informații dintr-un dosar, se manipulează. Și asta nu este normal”, a mai declarat avocatul lui Cotorobai.

Întrebat cum se simte clientul său, plasat pentru 30 de zile după gratii, avocatul principalului suspect a spus: „Nu se simte foarte bine. Îmi spune că se simte rău, are dureri de cap. El, de fapt, este foarte bolnav. Stă sub evidența medicului. Domnul este fost polițist. O perioadă a fost peste hotare, iar la întoarcere s-a angajat în sistemul penitenciar. S-a îmbolnăvit de Covid și a fost eliberat din funcție în legătură cu boala pe care o are. Așa de tare și-a bătut statul capul de această persoană care a slujit statului, că l-a trimis la Chițcanii Vechi să se lecuiască la medicul de familie. Foarte frumos din partea statului. Omul se trata la medicul de familie, care îi scria diferite medicamente. Din câte sunt informat, din cauza medicamentelor, nu dormea cu săptămânile. Se pune întrebarea ce medicamente erau folosite și pentru ce erau date? O să ajungem și la etapa respectivă. Aici se leagă un lanț mare. Medicii au prescris medicamente care îl puteau aduce să comită o astfel de infracțiune, fără să își dea seama. Omul putea să comită o infracțiune inconștient”.

Întrebat dacă Cotorobai a luat medicamente prescrise de medic, cu posibile efecte adverse recent, avocatul acestuia a precizat că s-ar fi întâmplat în jur de 1,5 ani în urmă. El nu a explicat cum această situație ar putea fi legată de cazul Anei-Maria, dar a îndemnat presa să fie mai docilă atunci când scrie despre caz, despre principalul suspect, precum și despre avocatul acestuia.

***

Amintim că Ana-Maria Guja a fost găsită moartă pe 20 aprilie, după ce pe data de 12 aprilie a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei, și de atunci a dispărut fără urmă. Tânăra era însărcinată în luna a șasea. Corpul neînsuflețit a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește principalul suspect – Gheorghe Cotorobai, fost polițist și angajat al sistemului penitenciar.

Procurorii au pornit între timp urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide, conform articolului 145 alin. (2) lit. e) din Codul penal. Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. La fel, potrivit PG, au fost inițiate un șir de expertize biologice, inclusiv a hainelor victimei. De asemenea, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului.

traumă cranio-cerebrală – este cauza care a dus la decesul Anei-Maria, a declarat procurorul general interimar, Ion Munteanu. Expertiza urmează să răspunde la mai multe întrebări, inclusiv dacă sunt și alte leziuni corporale în legătură cu decesul tinerei sau dacă există substanțe psihotrope în sângele victimei, a mai spus Munteanu. Între timp, surse din cadrul Centrului de Medicină Legală au declarat pentru Ziarul de Gardă că tânăra însărcinată ar fi fost supusă torturii, inclusiv abuzului sexual. Versiunile nu au fost confirmate, deocamdată, oficial. Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru presă că Ana-Maria a „ieșit pe picioarele ei” din casa principalului suspect.

Ana-Maria a fost petrecută pe ultimul drum pe 24 aprilie.

Dacă va fi găsit vinovat, făptașul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: