Dumitru Ciorici

Probleme tehnice la Aeroportul din Chișinău. Serviciile aeroportuare, cu întârziere sau limitate UPDATE

Anumite sisteme informaționale ale Aeroportului Internațional Chișinău sunt temporar indisponibile. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 9 iunie de reprezentanții aerogării. Astfel se menționează că unele servicii aeroportuare pot înregistra întârzieri sau funcționări limitate. Reprezentanții aeroportului au declarat că situația este cauzată de motive tehnice, iar echipele specializate intervin pentru remedierea problemei.

Actualizare: Către ora 13:30, reprezentanții Aeroportului din Chișinău au anunțat că sistemele informaționale au fost restabilite, iar activitatea aerogării revine treptat la parametrii normali. Totuși, aceștia au avertizat că, pe parcursul zilei, ar putea apărea întârzieri ale zborurilor și aglomerări în anumite zone operaționale, ca urmare a reluării graduale a activității. În acest context, au formulat mai multe recomandări pentru pasageri.

Actualizare 11.06: Reprezentanții aeroportului au anunțat că „problema tehnică apărută la nivelul sistemelor informaționale a fost soluționată”. În prezent, sistemele informaționale sunt în proces de restabilire treptată. „Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău se desfășoară cu anumite limitări temporare, însă lucrăm pentru revenirea la condiții normale de operare în cel mai scurt timp posibil”, au mai comunicat reprezentanții aerogării.

Actualizare 11.00: Site-ul aeroportului funcționează din nou. Acesta devenise indisponibil odată cu apariția problemelor tehnice de la aerogară.

Actualizare 10.54: Mai mulți pasageri și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare în legătură cu situația de la aeroport. Avocata Oxana Ivanov a descris atmosfera din terminal ca fiind una de „haos și bătaie de joc”, iar în mediul online au apărut imagini video cu bilete de avion completate manual, cu pixul, din cauza problemelor tehnice înregistrate.

Actualizare 10.25: Autoritățile Republicii Moldova au anunțat că, la Aeroportul din Chișinău, încă se lucrează la înlăturarea defecțiunilor tehnice. Între timp, au fost anulate două zboruri – spre București și Dortmund, iar celelalte se efectuează cu întârzieri.

Știrea inițială:

„Stimați pasageri, vă informăm că, la acest moment, anumite sisteme informaționale ale Aeroportului Internațional Chișinău sunt temporar indisponibile din motive tehnice, iar unele servicii aeroportuare pot înregistra întârzieri sau funcționări limitate”, au comunicat reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

Reprezentanții aerogării au dat asigurări că „echipele specializate intervin deja pentru remedierea situației în cel mai scurt timp posibil”: „Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create și vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Vom reveni cu informații actualizate pe măsură ce situația evoluează”.

Canalul de Telegram dumitruciorici.com a publicat o imagine de la Aeroport. Totodată, canalul de Telegram a atras atenția că site-ul Aeroportului la fel este indisponibil.

Dumitru Ciorici

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: