Procuratura Anticorupție a inițiat proces penal privind licitația pentru spațiile comerciale din Aeroport
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție a inițiat proces penal privind licitația pentru spațiile comerciale din Aeroport

Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal privind licitație pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Ziarul de Gardă scrie, cu referire la surse, că PA a solicitat administrației Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) mai multe copii autentificate a documentelor ce vizează desfășurarea licitației, întrucât „materialele acumulate (n.r. de PA) denotă circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilegale”.

Potrivit sursei citate, PA a inițiat un proces penal, obiectul căruia îl reprezintă licitația pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale de alimentație publică și comerț din incinta AIC, pe data de 3 aprilie.

ZdG scrie, cu referire la surse, că procurorii anticorupție au solicitat administrației AIC, la 7 zile de la inițierea procesului, copii autentificate pentru mai multe documente ce vizează desfășurarea licitației, întrucât „analiza materialelor acumulate denotă circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilicite de favorizare a unei companii în detrimentul unui proces transparent și echitabil de organizare a licitației publice, care lezează interesul statului”.

Contactat de NM, reprezentanții PA au declarat că instituția s-a autosesizat, pe 25 ianuarie, referitor unele informații care au apărut în spațiul public.

„În perioada menționată Procuratura Anticorupție a realizat unele investigații, iar în rezultat, la data de 03.04.2024 a fost intentat un proces penal în care sunt investigate mai multe fapte, inclusiv prin prisma abuzului de serviciu, infracțiune prevăzută de art. 327 din Codul penal. La moment, procesul penal este în desfășurare, iar cu alte informații vom reveni suplimentar, în măsura în care aceasta nu va afecta buna desfășurare a procesului, precum și drepturile și libertățile persoanelor”, a declarat PA pentru NewsMaker.

Contactați pentru o reacție, reprezentanții AIC nu au răspuns solicitării.

Amintim că Agenția Proprietății Publice (APP) a relansat licitația publică în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului, la sfârșitul lunii februarie, curent. S-a întâmplat după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: