Procuratura confirmă: este investigat procesul de procurare a gazelor naturale, însă documentele lui Cavcaliuc despre Spînu sunt false
Full Article 2 minutes read

Procuratura confirmă: este investigat procesul de procurare a gazelor naturale, însă documentele lui Cavcaliuc despre Spînu sunt false

Procuratura Generală a confirmat existența unor investigații cu privire la procesului de procurare a gazelor naturale. În același timp instituția a infirmat autenticitatea actului procedural de începere a unui dosar penal, pe numele lui Andrei Spînu, publicat de liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc.

„Procuratura confirmă existența investigațiilor aferent legalității procesului de procurare a gazelor naturale. Totodată, Procuratura infirmă autenticitatea actului procedural care a fost publicat pe rețelele de socializare. În cadrul investigațiilor, careva persoane cu statut procesual nu sunt”, se arată în răspunsul Procuraturii pentru NM.

Amintim că pe 16 februarie, Gheorghe Cavcaliuc a publicat o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, în care a făcut mai multe declarații controversate despre un presupus dosar penal, pornit pe numele lui Andrei Spînu, în legătură cu acordul semnat cu Gazprom.

„Lui Andrei Spînu incrimează că acesta nu avut împunterniciri din partea autorităților din Republica Moldova de a semna un acord cu Gazprom, i se incriminează că a prejudiciat statul cu peste 47 milioane de dolari, i se incriminează că a acceptat unilateral, fără a avea împuterniciri de a fi făcută revizuirea datoriilor la gaz pentru Republica Moldova, dar și de abuz de serviciu și daune în proporții deosebit de mari”, a declarat Cavcaliuc.

Andrei Spînu, care în prezent deține funcția de secretar general al instituției prezidențiale, a comentat declarațiile. Oficialul l-a îndemnat pe liderul PACE, aflat la Londra, „să vină acasă și să vorbească cu procuratura”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: