„Procuratura nu comentează declarații politice”. Reacția PG la acuzațiile deputatului Iurie Reniță
Full Article 1 minutes read

„Procuratura nu comentează declarații politice”. Reacția PG la acuzațiile deputatului Iurie Reniță

Procuratura Generală a venit cu o reacție în legătură cu acuzațiile deputatului Iurie Reniță ca urmare a refuzului Procuraturii Anticorupție de a anula ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în baza secvențelor video de la sediul Partidului Democrat.

„Procuratura nu comentează declarații politice și îndeamnă actorii politici să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept. Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în instanța de judecată, iar despre acest lucru, instituția de fiecare dată informează părțile cointeresate. Este un drept procesual și unica metodă corectă și legală, caracteristică statelor de drept și lumii civilizate, și anume – de a contesta orice hotărâre cu care autorii denunțurilor sunt în dezacord”, a anunțat Procuratura Generală.

Menționăm că astăzi, 30 iulie, deputatul Iurie Reniță a anunțat că se va adresa Parchetului European după ce Procuratura Anticorupție a respins plângerea acestuia privind contestarea ordonanței de refuz în începere urmăririi penale pe baza imaginilor video în care fostul lider al PDM îi oferă o pungă neagră șefului statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: