Procurorii solicită 30 de zile de arest pentru fostul viceguvernator al Băncii Naționale. Precizările Procuraturii Generale
Full Article 50 second read

Procurorii solicită 30 de zile de arest pentru fostul viceguvernator al Băncii Naționale. Precizările Procuraturii Generale

Procurorii au depus deja demersuri privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința fostului viceguvernator și unui șef de direcție de la Banca Națională a Moldovei (BNM). Informația a fost confirmată pentru NM de către Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale. 

Aceeași sursă ne-a informat că actualul viceguvernator a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosar, de aceea Procuratura Anticorupție a decis cercetarea acestuia în libertate, aplicându-i interdicția de a părăsi municipiul Chișinău.

Amintim că fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul despre furtul miliardului.

Menționăm că procurorul general Alexandr Stoianoglo a comunicat că în afară de Drăguțanu, a permis audierea și reținerea Emmei Tăbârță, ex-viceguvernatorul băncii, precum și a actualilor viceguvernatori Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: