Procurorul general interimar a dispus începerea urmăririi penale pe marginea dosarului „kuliok”
Full Article 2 minutes read

Procurorul general interimar a dispus începerea urmăririi penale pe marginea dosarului „kuliok”

Procurorul General interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute în spațiul public în vara anului 2019, imagini în care fostul președinte Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre o sacoșă cu un conținut necunoscut. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Confirmam ca astăzi 18.05.2022  procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute in spațiul public în vara anului 2019. Vom reveni ulterior cu mai multe detalii”, a menționat Cherpec.

Menționăm că Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

***

Amintim că în luna mai, 2020, fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a prezentat mai multe înregistrări video în care apar Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Fostul președinte al PDM avea în mâini o pungă neagră pe care i-a dat-o lui Igor Dodon, despre care Reniță susținea că ar conține bani.

Pe 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. Procurorii au decis să nu inițieze un dosar penal, deoarece este imposibil să se stabilească ce se afla în pachetul pe care Plahotniuc i l-a dat lui Dodon. În același timp, procuratura a dat asigurări că va relua ancheta, în cazul în care vor apărea dovezi concludente.

Tot în anul 2020, Alexandr Stoianoglo, pe atunci procuror general, a spus că imaginile nu sunt probe concludente pentru inițierea unui dosar penal. Șeful Procuraturii Generale afirma că Igor Dodon că ar trebui taxat prin instrumente politice.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: