Procurorul general a prelungit perioada de control la PA și la PCCOCS. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Procurorul general a prelungit perioada de control la PA și la PCCOCS. Care este motivul

Perioada de control la Procuratura Anticorupție (PA) și la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a fost prelungită până la data de 10 ianuarie. Declarațiile aparțin procurorului general Alexandru Stoianoglo și au fost făcute astăzi, 26 decembrie după ședința Consiliului Superior al Procurorilor. 

„Săptămâna trecută eu am prelungit prin ordinul meu controlul asupra activității procuraturilor specializate și controlul va dura până la 10 ianuarie. După asta noi vom ieși cu informații despre activitatea procuraturilor specializate”, a declarat Stoianoglo.

Stoianoglo argumentează această măsură prin faptul că este un volum mare de lucru.

„Noi inițial am preconizat verificarea procuraturilor specializate începând cu perioada 2016-2019. Cu regret, din cauza volumului mare de lucru nu am reușit să controlăm toată această perioadă. Veți auzi foarte multe lucruri interesante”, a spus procurorul general.

Stoianoglo a mai declarat că procesul de verificare a averii lui Viorel Morari se află la etapa finală. Mai mult, revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție depinde de rezultalele controlului. „Dacă se va stabili că nu sunt încălcări grave, domnul va continua să lucreze”, a spus Stoianoglo.

Amintim că, pe 9 decembrie, Procuratura Generală (PG) a anunțat că procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va fi delegat pe termen de o lună la PG, iar procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, va reveni în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție. Totodată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a controlului complex al activității celor două procuraturi specializate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: