Proiect în valoare de 23 mln de euro, aprobat de consiliul municipal. Ce urmează să facă primăria cu acești bani?
Full Article 1 minutes read

Proiect în valoare de 23 mln de euro, aprobat de consiliul municipal. Ce urmează să facă primăria cu acești bani?

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat acordul de subfinanțare a împrumutului destinat realizării subproiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, CMC a votat pe 24 noiembrie aprobarea acordului de subfinanțare a împrumutului nerambursabil de 9 milioane Euro, destinat realizării subproiectului „Deșeuri solide Chișinău”, încheiat între Ministerul Finanțelor și Primăria municipiului Chișinău.

Anterior Consiliul municipal Chișinău a aprobat contactul de împrumut între Î.M. „Autosalubritate” și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), în valoare de 9 milioane de Euro și un grant de 5 milioane de Euro, pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”. Termenul de rambursare a creditului este de 12 ani, inclusiv 3 ani perioada de grație, calculați la data semnării contractului.

Contribuția municipalității pentru susținerea proiectului este de 7,96 milioane Euro, dintre care 1,5 milioane au fost deja investiți.

Amintim că anterior primăria capitalei a anunțat că tarifele pentru colectarea și transportarea deșeurilor din municipiul Chișinău vor crește simțitor în următorii 8 ani. Decizia a fost adoptată de Consiliul municipal Chișinău (CMC), pentru a putea rambursa creditele contractate pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: