Proiectul PSRM privind compensarea facturilor la lumină, aprobat de majoritatea parlamentară
Full Article 1 minutes read

Proiectul PSRM privind compensarea facturilor la lumină, aprobat de majoritatea parlamentară

În cadrul şedinţei plenare din 16 aprilie, majoritatea parlamentară a aprobat proiectul de lege propus de Partidul Socialiștilor (PSRM), privind compensarea facturilor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice. Inițiativa a fost adoptată în prima lectură. Opoziția parlamentară a calificat proiectul de lege drept „populist”.

Inițiativa prevede acordarea compensațiilor la facturile pentru energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.

Suma compensată va constitui 428 de lei – câte 214 de lei pe lună. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică, se arată în nota informativă la proiect.

Mijloacele necesare în acest scop se estimează la 532, 959 milioane lei. PSRM propune ca aceste resurse să fie preluate din reducerea cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

***

Precizăm că pentru a fi adoptat acest proiect de lege, ar urma să fie modificat bugetul și să primească avizul guvernului. Întrucât executivul este interimar, modificările la buget în acest moment contravin Constituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: