„Promisiune făcută, promisiune respectată”. Un deputat român a depus o plângere prin care solicită privarea lui Ion Chicu de cetățenia României
Full Article 2 minutes read

„Promisiune făcută, promisiune respectată”. Un deputat român a depus o plângere prin care solicită privarea lui Ion Chicu de cetățenia României

Parlamentarul României Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, prin care solicită ca premierul Ion Chicu să fie privat de cetățenia României. Acesta a publicat cererea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Constantin Codreanu, motivul care a stat la baza plângerii „este recenta declarație denigratoare la adresa României a cetățeanului român Chicu Ion, premier al Republicii Moldova. Afirmațiile primului ministru de la Chișinău au scandalizat opinia publică pe ambele maluri ale Prutului”.

„Retragerea cetățeniei este o reacție legală firească pe care autoritățile statului român sunt obligate să o aibă atunci când persoane care și-au redobândit cetățenia română aduc prejudicii imaginii României și lezează prestigiul țării noastre. Nu mai putem tolera la infinit românofobia celor care își redobândesc cetățenia română și beneficiază de toate avantajele pe care îl are un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene”, mai scris parlamentarul de peste Prut.

Reacția vine după ce, pe 22 mai, europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat felul în care executivul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestionează pandemia de COVID-19 și a apreciat guvernul Sandu ca fiind cel mai eficient. În replică, prim-ministrul Ion Chicu a publicat critici dure în adresa lui Mureșan. „Ratați, nimic în viață și în țară n-ați realizat”, a notat Chicu. Acesta a mai scris că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: