Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița – Tiraspol vor fi scutiți de impozite
Full Article 2 minutes read

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița – Tiraspol vor fi scutiți de impozite

Cabinetul de miniștri a aprobat scutirea de TVA a producătorilor agricoli care dețin terenuri amplasate după traseul Rîbnița – Tiraspol. Decizia adoptată de Executiv deschide un coridor verde prin posturile vamale interne pentru fermierii și producătorii agricoli din satele din raionul Dubăsari.

Guvernul a completat Regulamentul privind transportarea mărfurilor din localitățile de est ale țării prin posturile vamale interne de control.

Documentul urmărește înlăturarea dificultăților de ordin social-politic care pot apărea în procesul transportării produselor agricole de către deținătorii de terenuri amplasate după traseul Tiraspol-Rîbnița.

Astfel, proiectul prevede scutirea de plata TVA a producătorilor agricoli din satele Molovata Nouă, Cocieri, Doroțcaia, Pohrebea, Coșnița și Pârâta cu condiția prezentării în original a certificatului eliberat de primăria localității, care să ateste deținerea terenurilor în posesie, cu  indicarea suprafeței acestora, precum și a actului în original, eliberat în modul stabilit de Consiliul raional Dubăsari privind cantitatea producției prognozate de a fi recoltată.

Până în prezent, producția agricolă obținută de persoanele fizice sau juridice de pe terenurile amplasate în partea de est a traseului M4 Tiraspol-Rîbnița, era supusă controlului și impozitată ca fiind producție agricolă de import. Problema a fost abordată în cadrul întrunirii din data de 23 septembrie 2021 a  prim-ministrului Natalia Gavrilița cu producătorii agricoli  din raionul Dubăsari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: