„Propun să evacuăm tot”. Propunerea lui Ceban privind parcul din strada Miron Costin
Full Article 2 minutes read

„Propun să evacuăm tot”. Propunerea lui Ceban privind parcul din strada Miron Costin

Primarul capitalei Ion Ceban consideră că din parcul amplasat în strada M. Costin, sectorul Râșcani al capitalei, trebuie evacuate unitățile de comerț ambulant. Pe 12 aprilie, edilul a anunțat că a solicitat Preturii și poliției să elibereze terenul privat, care era destinat pentru construcția unei biserici.

„Eu propun să aghesmuim un pic terenul și să evacuăm tot, conform legii în vigoare. Pe terenul-proprietate privată, ce este destinat pentru construcția unui lăcaș sfânt, sunt amplasate tot felul de unități de comerț ambulant. Gherete cu flori, cu cafea, jocuri pentru copii și adulți. Am solicitat ca pretura împreună cu poliția să evacueze imediat unităţile de comerţ ambulant care se află ilegal, plus la asta, mai este ocupat și o parte din trotuarul public”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În același timp, edilul a amintit că agenții economici, care au obținut dreptul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, au termen să achite costurile pentru amplasamentele până la 1 mai.

În loc de biserică – un fel de piață cu de toate, la Rîșcani în parcul din strada M. Costin.
Eu propun să…

Publicată de Ion Ceban pe Luni, 12 aprilie 2021

***

Amintim că Primăria Chișinău desfășoară licitații pentru adjudecarea locurilor de comerț stradal. Cea mai recentă a avut loc pe 9 aprilie. În total, au fost adjudecate 8 locuri, în valoare de 16,6 milioane de lei. Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: