Protest în fața guvernului. Reprezentanții unei companii de colectare a fierului vechi denunță un atac raider (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Protest în fața guvernului. Reprezentanții unei companii de colectare a fierului vechi denunță un atac raider (VIDEO)

Câteva zeci de bărbați au organizat în dimineața de 9 noiembrie un protest în fața clădirii guvernului. Aceștia au cerut autorităților să oprească atacurile raider asupra afacerilor și să asigure libera concurență. Manifestanții au adus cu ei butoaie din metal și bețe, în încercarea de a atrage atenția asupra acțiunii. Organizatorul demonstrației este Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor și șeful companiei Sofilarex Plus, care colectează fier vechi.

Manifestanții au strigat slogane precum „Gata cu monopolul!”, „Gata cu dosarele fabricate!” și „Vrem să lucrăm acasă!”. Potrivit lui Eșanu, autoritățile intenționează să retragă în mod ilegal licența companei pe care o conduce, care se ocupă cu colectarea și procesarea fierului vechi.

„Au inventat motive, dar în realitate au pus la cale să fiu urmărit, fabrică dosare penale din motive inventate. Și totul deoarece compania noastră exportă cu succes resturi de metale negre și colorate, spre deosebire de compania de stat Metalferos”, a declarat Eșanu pentru NM.

Omul de afaceri a expediat o scrisoare deschisă către reprezentanța diplomatică a UE și către Procuratura Generală, în cadrul căreia solicită protecție împotriva abuzurilor autorităților.

Amintim că, în cadrul ședinței guvernului din 5 noiembrie, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că au fost inițiate două dosare penale legate de activitatea companiei Sofilarex Plus. Oficialul a mai spus că MAI pregătește documentele pentru retragerea licenței companiei din cauza mai multor încălcări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: