Protest la sediul CEC. Mai multe partide cer deschiderea unui număr mai mare de secții de votare în diaspora (LIVE NM)
Full Article 2 minutes read

Protest la sediul CEC. Mai multe partide cer deschiderea unui număr mai mare de secții de votare în diaspora (LIVE NM)

Mai multe partide politice, dar și susținători ai acestora, participă la un protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC). Manifestanții solicită conducerii CEC să anuleze hotărârea privind deschiderea unui număr de 139 de secții de votare în diaspora, și nu 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

La manifestație participă reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Alianței pentru Unirea Românilor (AUR),  „Democrația Acasă” și  „Puterea Oamenilor”.

„Vă invit pe toți să cerem revizuirea deciziei prin care diaspora noastră a fost nedreptățită!”, a declarat liderul Platformei DA Andrei Năstase.

„Au încercat să spună că nu sunt bani, că nu știu ce. Acum trebuie să cerem mai multe secții de votare. Revizuiți decizia și dați voie diasporei să voteze”, a declarat liderul interimar al PAS Igor Grosu.

Mulțimea scandează „Vrem să votăm!” și „Diaspora e cu noi”.

Amintim că, în cadrul ședinței din 5 iunie, CEC a decis constituirea a 139 de secții de votare – același număr ca în cadrul scrutinului prezidențial din noiembrie 2020. Hotărârea a fost luată în pofida propunerii MAEIE de a deschide 190 de secții de votare.

Secretarul de stat Eugen Revenco a precizat că CEC nu a coordonat decizia cu MAEIE și și-a exprimat speranța că aceasta va fi revăzută.

Hotărârea CEC a fost contestată deja de Blocul electoral „RENATO USATÎI” și de PAS la Curtea de Apel Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: