Protest pe traseul Bulboaca, în timpul Summitului. Revenco: „O tentativă de destabilizare”
Full Article 1 minutes read

Protest pe traseul Bulboaca, în timpul Summitului. Revenco: „O tentativă de destabilizare”

Ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, susține că mai mulți oameni ar fi protestat, în grupuri, în timpul Summitului Comunității Politice Europene. Oficiala dă asigurări că toate tentativele de destabilizare a situației au fost contracarate, astfel încât evenimentul de la Bulboaca se desfășoară în condiții maxime de securitate și siguranță.

„Au fost tentative de destabilizare, inclusiv de a arăta printr-un alt unghi ceea ce se petrece azi în Moldova. Toate aceste tentative au fost contracarate. Am acționat într-un mod sincronizat, toate tentativele au fost descurajate și acum ne bucurăm de un mediu sigur”, a declarat Ana Revenco.

De menționat că Republica Moldova găzduiește astăzi, 1 iunie, Summitul Comunității Politice Europene. 50 de lideri europeni, între ei președinți, prim-miniștri și conducători ai UE s-au reunit la Bulboaca, raionul Anenii Noi, pentru a pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: