Străzile din Chișinău, pe care să le evitați marți. Agricultorii își aduc tractoarele în centrul orașului
Full Article 2 minutes read

Străzile din Chișinău, pe care să le evitați marți. Agricultorii își aduc tractoarele în centrul orașului

Pe 20 iunie, în capitală se va desfășura protestul agricultorilor. Aceștia își vor aduce tehnica agricolă în centrul orașului. Poliția a îndemnat șoferii să evite mai multe străzi, unde ar putea fi afectată circulația. NM va difuza LIVE, începând cu ora 10:00 protestul.

Fermierii intenționează să intre în municipiul Chișinău în jurul orei 10:00 pe Muncești, Calea Orheiului și șoseaua Hîncești. Ulterior, mai multe unități de tehnică agricolă se vor deplasa spre Piața Marii Adunări Naționale unde este preconizată acțiunea de protest.

Traseele pe care este bine să le evitați:

  1. Str. Calea Orheiului – str.Tudor Vladimirescu – bd. Grigore Vieru – str. G. Bănulescu – Bodoni – PMAN.
  1. Str. Muncești – bd. Iu.Gagarin – str. C.Negruzzi – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN.
  1. Șoseaua Hîncești – str. Gh. Asachi – str. A. Pușkin – PMAN.

Ce vor fermierii?

„Forța Fermierilor” cere Guvernului de la Chișinău să-și asume public mai multe angajamente, printre care:

  • alocarea, nu mai târziu de 1 august 2023, a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoare de cel puțin 3 000 lei per hectar la culturile agricole de primă grupă;
  • restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina;
  • obligarea Portului Giurgiulești, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească sau achitarea, până la 1 iulie 2023, a tuturor datoriilor la subvențiilor pentru anul 2022.

Asociația Forța Fermierilor a anunțat, în dimineața de 19 iunie, că agricultorii din raioanele Fălești, Cahul, Cantemir, Leova, Hâncești, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei, Telenești și Rezina au pornit cu tehnica agricolă înspre capitală. La acțiune participă circa 200 de unități agricole.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: