PSRM: „Liderul PAS încearcă sa provoace deliberat căderea guvernului”. Socialiștii critică modificările la legea procuraturii
Full Article 2 minutes read

PSRM: „Liderul PAS încearcă sa provoace deliberat căderea guvernului”. Socialiștii critică modificările la legea procuraturii

Partidul Socialiștilor a reacționat la modificarea legii procuraturii. Într-un comunicat de presă publicat astăzi, 6 noiembrie, PSRM critică inițiativa și o califică drept inacceptabilă. Mai mult, socialiștii scriu că aceasta „încalcă flagrant acordul semnat de ACUM cu PSRM”, iar premierul „încearcă sa provoace deliberat căderea guvernului”.

„PSRM a luat act de dorința primului ministru, Maia Sandu, de a desemna personal viitorul procuror general. Acest lucru înseamnă ca viitorul conducător al Procuraturii Generale ar urma să fie desemnat de șeful unui partid politic, în funcție de opțiunile sale personale sau politice. O astfel de inițiativă de subordonare politică a Procuraturii Generale este inacceptabilă într-o țară în care se fac eforturi intense pentru reformarea justiției”, se arată în comunicat.

De asemenea, socialiștii susțin că decizia de anulare a concursului a fost luată din cauza că acesta nu a fost câștigat de „o anumită persoană” și prin urmare, aceasta ar urma să fie numită prin mijloace politice.

„Din inițiativa liderului PAS, Maia Sandu, se întrevăd clar și motivele reale care au dus la anularea concursului pentru selectarea procurorului general, faptul că acest concurs nu a fost cîștigat de o anumită persoană, care ar urma acum să fie numită politic în fruntea Procuraturii Generale. Inițiativa liderului PAS încalcă flagrant acordul semnat de ACUM cu PSRM, unde era menționat clar că în cadrul reformei justiției se va desfășura selectarea procurorului general prin concurs, de către o comisie, nu de către un politician”, menționează PSRM.

Socialiștii anunță că nu vor susține legea și sunt de părere că cabinetul de miniștri acționează „sub emoțiile generate de pierderea alegerilor în Chișinău, dar și fiind în incapacitate de a conduce eficient executivul și a livra rezultate populației”. Aceștia urmează să se întrunească în cadrul Consiuliul Republican al PSRM, care urmează să ia „deciziile cuvenite pentru a nu admite ca țara să fie aruncată în criză totală de unii politicieni iresponsabili și imaturi”, se mai arată în comunicat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: