PSRM pierde 10 primari. Au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor, din care face parte Partidul ȘOR
Full Article 2 minutes read

PSRM pierde 10 primari. Au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor, din care face parte Partidul ȘOR

10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 de mii de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

E vorba de primari din sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sîngerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia.

„Inițiativa Mișcării Pentru Popor a fost susținută anterior de alte câteva sute de aleși locali – primari, consilieri locali, municipali și raionali. În susținerea acestei inițiative a aderat miercuri, 15 martie, și deputatul independent Alexandr Nesterovschi, care astăzi deja este alături de popor, în stradă”, anunță Mișcarea pentru Popor.

Mișcarea Pentru Popor face apel către toate forțele de opoziție, atât cele parlamentare, cât și cele extraparlamentare, să susțină cerința legală a cetățenilor de a obliga guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă.

Amintim că, parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor (PSRM). Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor.

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat pe 16 martie un protest în centrul capitalei. Aceștia cer deputaților să adopte legile prin care să fie posibilă achitarea integrală a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat, pe 16 martie – înainte de ședința Parlamentului, despre înregistrarea unui proiect de lege cu privire la achitarea facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Potrivit parlamentarei, „sunt bani în Moldova”, iar dacă inițiativa eșuează reprezentanții partidului își rezervă „apărarea drepturilor cetățenilor prin toate mijloacele legale”. „Vreau să menționez că formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”, a precizat Tauber.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: