PSRM va participa în calitate de concurent electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei
Full Article 2 minutes read

PSRM va participa în calitate de concurent electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei

Partidul Socialiștilor va participa la scrutinul electoral care se va desfășura în UTA Găgăuzia. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Republican al PSRM, din 30 ianuarie.

„PSRM va participa în calitate de concurent electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, din 4 aprilie. Lista candidaților pentru fiecare circumscripție urmează să fie examinată și aprobată de Executivul Politic al PSRM”, se arată în comunicatul formațiunii.

Alegerile în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei se vor desfășura pe 4 aprilie 2021. Competențele actualei componențe a legislativului găgăuz a expirat pe 20 ianuarie. Potrivit legii, mandatul deputaților poate fi prelungit cu trei luni.

***

Adunarea Populară a Găgăuziei se compune din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vârsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Din cele 35 circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: