Publicația NordNews, vizată într-o „listă a celor finanțați de Șor”, a depus plângeri la Poliție și Procuratură
Full Article 2 minutes read

Publicația NordNews, vizată într-o „listă a celor finanțați de Șor”, a depus plângeri la Poliție și Procuratură

Portalul de știri NordNews a fost vizat într-o „listă a celor finanțați de Șor”. Lista a fost publicată de un vlogger din Republica Moldova, în seara zilei de 16 octombrie. În reacție, portalul susține că nu a avut și nu are relații financiare cu partidele apropiate lui Șor. Mai mult, publicația a spus că în ultima perioadă se confruntă „cu atacuri virulente pe mai multe paliere, ca urmare a investigațiilor realizate despre ilegalitățile comise de către gruparea „Șor” și unii preoți și ierarhi ai Bisericii Ruse din Republica Moldova”. Portalul a anunțat că a depus plângeri la Poliție și Procuratură pentru investigarea și identificarea celor care stau în spatele acestor atacuri. Menționăm că nu există nici o confirmare oficială cu privire la verdicitatea listei publicate pe online. 

În seara zilei de 16 octombrie, un vlogger a publicat „o listă a celor finanțați de Șor”. El a spus că lista a fost găsită, în timpul perchezițiilor, de la persoanele apropiate fugarului Ilan Șor. În listă apar numele mai multor bloggeri din Republica Moldova dar și portalul de știri NordNews. Ultimul, potrivit vloggerului, ar fi fost finanțat în septembrie cu 1000 de euro.

Pe 17 octombrie, portalul de știri NordNews a venit cu o reacție. În replică, redacția a menționat că „se confruntă în această perioadă cu atacuri virulente pe mai multe paliere, ca urmare a investigațiilor realizate despre ilegalitățile comise de către gruparea „Șor” și unii preoți și ierarhi ai Bisericii Ruse din Republica Moldova”.

„După ce am fost, recent, ținta unui atac cibernetic care a dus la apariția unei clone a site-ului nostru, nord-news.com, am fost vizați recent de înscrisuri depistate în urma unor percheziții efectuate de autoritățile competente la membrii și activiștii blocului politic „Victorie” de la Bălți. Dorim să precizăm că Nordnews.md nu a avut și nu are relații financiare cu blocul „Victorie”, partidul „Șansă”, candidații acestora la prezidențiale sau cu persoana lui Ilan Șor”, a menționat publicația.

Portalul a anunțat că a depus plângeri la Poliție și Procuratură „pentru investigarea și identificarea celor care stau în spatele acestor atacuri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: