Putin a numit un alt ambasador al Rusiei în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Putin a numit un alt ambasador al Rusiei în Republica Moldova

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova va avea un nou șef: Oleg Ozerov. Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat, pe 10 septembrie, un decret prin care l-a desemnat ambasador în țara noastră. 

Vladimir Putin a semnat, astăzi, un decret prin care îl eliberează pe Oleg Vasnețov din funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova.

Oleg Vasnețov a condus misiunea diplomatică rusă din țara noastră din anul 2018.

Noul ambasador al Rusiei în Republica Moldova va fi Oleg Ozerov. El a fost numit în funcție prin decret prezidențial, la fel, astăzi.

Putin a numit un alt ambasador al Rusiei în Republica Moldova

pravo.gov.ru

Oleg Ozerov s-a născut pe 20 august 1958. Acesta este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Oleg Ozerov lucrează în cadrul Ministerul rus de Externe din anul 1981. În perioada 2001-2005 a fost consilier superior, șef al Secției pentru reglementarea în Orientul Mijlociu din cadrul Departamentului pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord al MAE-ului Federației Ruse, iar din 2005 până în 2010 – director adjunct al departamentului. Între 2010 și 2017, Ozerov a activat în calitate de ambasador al Rusiei în Arabia Saudită, iar în septembrie 2011 a devenit și reprezentant permanent al Federației Ruse la Organizația Cooperării Islamice. Din 2017 până în 2020 a fost director adjunct al Departamentului Africa al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse. Iar din 18 mai 2020, a condus secretariatul Forumului de parteneriat Rusia-Africa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: