Putin a vorbit în direct cu deepfake-ul său: „Doar o singură persoană ar trebui să arate ca mine și să vorbească cu vocea mea – eu”
Full Article 2 minutes read

Putin a vorbit în direct cu deepfake-ul său: „Doar o singură persoană ar trebui să arate ca mine și să vorbească cu vocea mea – eu”

Președintele rus, Vladimir Putin, despre care se crede că ar avea mai multe dubluri, a fost întrebat în direct, în cadrul conferinței anuale susținute joi, 14 decembrie, dacă acest lucru este adevărat. Întrebarea a fost pusă de un student de la o universitate din Sankt Petersburg, online. Doar că pe ecran, în loc de imaginea tânărului, a apărut imaginea liderului de la Kremlin, generată virtual, scrie Meduza.

„Văd că poți fi ca mine și poți vorbi cu vocea mea. Dar m-am gândit și am decis că o singură persoană ar trebui să arate ca mine și să vorbească în vocea mea, iar acea persoană sunt eu”, a răspuns Putin.

Zvonurile că Putin are dubluri s-au răspândit în mod regulat în ultimii ani, iar Kremlinul le-a negat cu aproape egală regularitate.

În aprilie 2023, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a numit declarațiile despre dublurile lui Putin „minciuni” și a asigurat că Putin este „mega-activ” și nu stă în niciun buncăr.

Putin însuși a spus înainte de asta că nu are nicio dublură. În 2020, el a spus într-un interviu pentru TASS că a „renunțat la dublură”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: