„Putin nu e Rusia”. Alexei Navalnîi îndeamnă rușii să iasă la proteste împotriva războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Putin nu e Rusia”. Alexei Navalnîi îndeamnă rușii să iasă la proteste împotriva războiului din Ucraina

Mișcarea socială a liderului opoziției ruse întemnițat Alexei Navalnîi a făcut luni un apel public de nesupunere civilă, îndemnându-i pe oameni să protesteze împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Ulterior, cel mai aprig adversar politic al lui Vladimir Putin a scris miercuri dimineață pe twitter că „Putin nu este Rusia”.

„Putin a declarat război Ucrainei și încearcă să facă lumea să creadă că Ucraina a fost atacată de Rusia, adică de noi toți. Dar nu este corect. Trebuie să arătăm că nu sprijinim războiul. Fac apel la ruși să dea dovadă de nesupunere civilă. Nu tăceți”, a transmis echipa lui Navalnîi, citată de Reuters.

Miercuri dimineață, aceeași echipă care gestionează contul de twitter al opozantului Kremlinului a transmis un mesaj împărțit în doisprezece fragmente, prin care Alexei Navalnîi solicită proteste zilnice împotriva războiului din Ucraina.

De asemenea, și Iulia Navalnîi, soția lui Alexei Navalnîi, a publicat un mesaj despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Aceasta spune că „Putin nu este Rusia, iar țara nu vrea să bombardeze pe nimeni”.

Grupul OVD-Info care monitorizează protestele și arestările din Rusia a declarat că până acum peste 6 mii de persoane au fost arestate pentru demonstrații anti-război de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Moscova a interzis anul trecut reţeaua politică a lui Navalnîi, declarând-o „extremistă”. Aleksei Navalnîi este închis într-o colonie penitenciară din Pokrov, la aproximativ 100 de km de Moscova. El a fost arestat anul trecut, pe aeroport, când s-a întors în Rusia după ce fusese tratat în Germania pentru otrăvirea cu agent neurotoxic Novicioc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: