Putin se află în Iran, într-o rară vizită în afara Rusiei. Exporturile de cereale, Siria și conflictul din Ucraina – pe ordinea de zi
Full Article 50 second read

Putin se află în Iran, într-o rară vizită în afara Rusiei. Exporturile de cereale, Siria și conflictul din Ucraina – pe ordinea de zi

Președintele rus Vladimir Putin se află în Iran, care este doar a doua călătorie în străinătate de când Federația Rusă a invadat Ucraina, în februarie.

Potrivit BBC, Putin s-a întâlnit la Teheran cu președintele Iranului Ebrahim Raisi. Ulterior va avea întrevederi cu liderul suprem al Iranului și președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Exporturile de cereale, Siria și conflictul din Ucraina sunt pe ordinea de zi.

Vizita este o șansă de a consolida legăturile cu Iranul, unul dintre puținii aliați internaționali rămași ai Rusiei.

După întâlnirea sa cu Raisi, Putin a spus că relațiile dintre Iran și Rusia „se dezvoltă într-un ritm bun”.

Putin a mai spus că cele două țări consolidează legăturile în domenii precum securitatea internațională, comerțul și „rezolvarea crizei din Siria”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: