Rânduri de camioane, la frontiera moldo-română. De ce posturile vamale au devenit suprasolicitate
Full Article 1 minutes read

Rânduri de camioane, la frontiera moldo-română. De ce posturile vamale au devenit suprasolicitate

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că la moment se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Capacitatea instituției de a perfecta un număr mai mare de autocamioane, potrivit Serviciului Vamal, este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă. „Or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces”, precizează instituția, pe 26 martie.

Totodată, reprezentanții Serviciului Vamal menționează că agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE.

„Din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit suprasolicitate. Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova”, comunică instituția.

Se precizează că Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste înțelegere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: