Raport IGSU: Zeci de gospodării din mai multe raioane au fost inundate în urma ploilor
Full Article 2 minutes read

Raport IGSU: Zeci de gospodării din mai multe raioane au fost inundate în urma ploilor

Salvatorii au intervenit în mai multe localități pentru a înlătura consecințele ploilor care s-au produs pe 6 august. 

Astfel, în ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 17 cazuri pentru a efectua lucrările de defrișare, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci în raioanele Ștefan Vodă, Dubăsari, Cimișlia, Strășeni, dar și în municipiul Chișinău. În capitală, pompierii au intervenit în mai multe cazuri pentru defrișarea arborilor și crengilor prăbușite pe carosabile și autovehicule.

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe strada Doina şi Ion Aldea-Teodorovici 11/1, unde un arbore a căzut peste un autovehicul de model Nissan. Iar pe strada str. Octavian Goga 26 au fost efectuate lucrări de defrișare a copacului căzut peste carosabil și peste un automobil de model Kia. Totodată, angajații IGSU au intervenit pentru a defrișa crengile de pe firele electrice a unui troleibus pe strada Alexandr Puşkin 4.

Pompierii IGSU au efectuat 30 de intervenții la pomparea apei din beciurile și subsolurile din mai multe gospodării, care au fost inundate în urma precepitațiilor abundente. Este vorba despre gospodării din raioanele Hîncești, Cimișlia, Orhei, Anenii Noi, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Leova, Criuleni, precum și în municipiul Chișinău. În raionul Hâncești, satul Pogănești, pompierii au evacuat 520 tone de apă din subsolurile a 7 gospodării particulare și 95 tone de apă din subsolurile a două case de locuit din localitatea Bălceana. Pompierii au fost solicitați pentru a evacua apele și din beciurile caselor de locuit la Strășeni.

Aici, angajații IGSU au pompat circa 300 tone de apă. Iar la Ialoveni, localitatea Cigîrleni s-au efectuat lucrările de pomparea apei în volum de 60 de tone din subsolurile a trei gospodării. În mun. Chișinău, comuna Trușeni, pompierii au pompat 25 tone de apă dintr-un beci, dar și din subsolul a unei case de locuit în volum de 50 de tone.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 116 situații de risc inclusiv intervențiile efectuate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: